Încearcă puțin din tradiția mexicană autentică! Este unul dintre cele mai emblematice feluri de mâncare din bucătăria mexicană. Inițial numită mole, era un fel de mâncare făcut doar pentru regalitatea din imperiile prehispanice, precum și o ofrandă pentru zei. În prezent, poate fi servit la ocazii simple precum prânzuri obișnuite și evenimente mari precum nunți, aceasta din urmă fiind cea mai comună sărbătoare. În cei peste 400 de ani de istorie, a adoptat ingrediente din Europa și Asia, dar respectând conceptul original: un sos aromat preparat cu ardei iute, roșii, alune, sare și condimente mexicane precum cacao, lămâiță sau frunze de avocado.
Cum se prepară:
Turnați întregul conținut într-o oală și gătiți timp de 5 minute la foc mic spre mediu, amestecând constant până arată ca o pastă subțire. Adăugați încet 3,5 căni de apă și continuați să amestecați până se integrează. Se lasă să fiarbă până se ajunge la consistența dorită. Pentru un sos mai subțire, adăugați doar mai multă apă.
*Sfat: pentru o aromă mai bogată, puteți folosi supa de pui în loc de apă.