O marinadă perfectă pentru carne, pește, pui și chiar legume! Este unul dintre cele mai emblematice feluri de mâncare din bucătăria mexicană. La origine, a fost un sos spaniol care a adoptat ingrediente mexicane în perioada colonială, devenind o marinadă foarte mexicană.
Mole adobo mexicani sunt sosuri mai ușoare utilizate în mod obișnuit pentru a marina carnea, puiul și peștele. Au 2 caracteristici: marinază produsul înainte de a fi gătit și au oțet. Acest lucru este important pentru că nu este un mole sau un sos, este pur și simplu un adobo.
Cum se prepară:
Turnați întregul conținut într-o oală și gătiți timp de 5 minute la foc mic spre mediu, amestecând continuu până arată ca o pastă curgătoare. Adăugați încet 5,5 căni de apă și continuați să amestecați până se integrează. Se lasă să fiarbă până se ajunge la consistența dorita. Pentru un sos mai subțire, adăugați doar mai multă apă.
*Sfat: pentru o aromă mai bogată, puteți folosi supa de pui în loc de apă.