Cunoscuți și sub numele de Chiles Chipotles în Mexic, ardeii iute chipotle vin într-o cutie convenabilă pentru depozitare pe termen lung și sunt însoțiți de un delicios sos adobo roșu afumat.
Ardeii iute chipotle în sos Adobo datează din istorie într-o regiune care este acum nordul orașului Mexico, înainte de civilizația aztecă. Se presupune că aztecii au fumat ardei iute jalapeño, deoarece chiliul gros, cărnos, era greu de uscat și predispus să putrezească.
Aztecii au folosit același proces de „uscare cu fum” pentru ardei iute ca și pentru uscarea cărnii. Acest fumat a permis ca ardeii iute să fie păstrați pentru o perioadă substanțială de timp. În zilele noastre, delicioasele jalapeños sunt culese după gustul lor și apoi afumate încet pentru a le infuza cu acea aromă amețitoare și afumată de chipotle. În cele din urmă, chipotlele chile sunt conservate într-un sos adobo roșu.
De ce să nu adăugați câțiva dintre acești ardei iute în sosul de carne pentru lasagna pentru a adăuga o aromă caldă și condimentată? Ardeii iute chipotle pot fi, de asemenea, adăugați la cremă de brânză pentru a face un aperitiv delicios pentru o fiesta sau o petrecere mexicană.
Informatii conformitate produs