Komali are acea aromă pe care o poți obține doar în piețele din Mexic. Cunoscută ca Tlaxcala în cele mai vechi timpuri, tortilla a fost un aliment de bază în vechiul Mexic încă de acum 3.500 de ani. Acum, Komali a atins exact acel punct care dă tortillelor aromă autentică, la fel ca și cum le-ați cumpăra într-o piață din Mexic. Procesul de nixtamalizare prin care trec tortilele îmbogățește semnificativ valoarea nutritivă a porumbului ca sursă de vitamine, minerale (calciu) și proteine.
Cum să le folosești:
Tortilele pot fi folosite pentru a prepara tipuri asortate de tacos, cum ar fi tacos obișnuite, tacos aurii (prăjite până devin crocante), flautas (taquitos rulate cu flute, care arată ca niște fluturi subțiri). Când sunt tăiate în triunghiuri și prăjite devin totopos (chipsuri de tortilla) pentru a pregăti chilaquile cu sos sau doar pentru a fi înmuiate în brânză sau guacamole. Când sunt tăiate în dungi, sunt folosite pentru a face supă de tortilla, o supă fierbinte delicioasă, cu o aromă zgomotoasă la chipotle.