Salată de Cactus

TAQUERIA
0,00 RON
de Robin Grose
Robin Grose este un scriitor gastronomic care a locuit în Mexico City timp de 20 de ani, învățând arome și tehnici cheie pentru a crea rețete de mâncare mexicană
rețetă preluată de pe website-ul The Spruce Eats
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: C304 Ai nevoie de ajutor? 0772008226
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
Pregătire: 20 de minute
Gătire: 20 de minute
Total: 40 de minute
Porții: 4 porții
 
Informații nutriționale:  
Porții: 4  
Valori per porție  
Calorii: 371
  % din necesarul zilnic*
Grăsimi totale: 29g 37%
Grăsimi saturate: 7g 35%
Colesterol: 21 mg 7%
Sodiu: 418 mg 18%
Carbohidrați totali: 23g 8%
Fibre alimentare: 11g 40%
Zaharuri: 8g  
Proteine: ​11 g  
Vitamina C: 39mg 193%
Calciu: 349 mg 27%
Fier: 2mg 11%
Potasiu: 1123 mg 24%
*Valoarea zilnică % (VD) vă spune cât de mult contribuie un nutrient dintr-o porție de aliment la o dietă zilnică. 2.000 de calorii pe zi sunt folosite pentru sfaturi generale de nutriție.

Nopal este numele mexican pentru o varietate de specii de cactus Opuntia care sunt originare din Mexic și au fost folosite acolo ca hrană din timpuri imemoriale. O utilizare comună a plăcuțelor de cactus este această salată clasică de nopalitos.

Salata de Cactus poate fi salata perfectă. Este aromată și delicioasă, foarte hrănitoare și ușor de preparat. Poate fi servită într-o varietate de moduri, de la aperitiv la garnitură pentru, de exemplu, carne la grătar, sau ca fel principal atunci când este folosită ca topping pentru tostadas mexicane.

Ingrediente:
1 roșie, tocată cuburi mari
1 ceapă mică tocată, albă sau roșie
2 căni de cactus tocat
1/4 cană coriandru, frunze și codițe, tocate mărunt
2 linguri ulei de măsline
2 linguri suc de lămâi verzi, proaspăt stoarse
1 lingură oregano uscat
1/2 linguriță sare fină de masă
Brânză feta, mărunțită, pentru ornat
Ceapă feliată subțire, pentru garnitură
Avocado, feliat, pentru ornat


Pași pentru gătit

1. Adunați toate ingredientele.

2. Turnați bucățile de cactus la borcan într-o strecurătoare pentru a se scurge. Clătiți sub jet de apă până când lichidul din borcan este spălat complet. Lăsați bucățile de cactus în fâșii lungi sau tăiați-le în bucăți aproximativ de aceeași dimensiune ca roșia și ceapa.

3. Într-un castron mare din sticlă, ceramic sau oțel inoxidabil, amestecați roșia, ceapa, bucățile de cactus și coriandrul.

4. Turnați uleiul de măsline, sucul de lămâie, oregano și sarea într-un borcan mic cu capac. Agitați energic până când amestecul se îmbină. Se toarnă dressing-ul peste salată și se amestecă din nou, ușor, dar bine.

5. Acoperiți vasul și lăsați salata la frigider pentru cel puțin o oră dar nu mai mult de 24 de ore pentru ca aromele să se amestece. Pentru a servi, ornați cu brânză, ceapă și avocado.


Variante:
a) Dacă nu sunteți înnebuniți după coriandru, brânză sau vreun alt ingredient, doar eliminați-l din rețetă; faceți o salată care vă place.
b) Dacă preferați o aromă mai blândă de ceapă, clătiți scurt ceapa tocată sub jet de apă înainte de a o adăuga în salată.
c) Adaugă iute cactusului tău. Scurgeți câteva felii de ardei Jalapeño murat din conserve (sau morcovi murați), apoi amestecați-le cu celelalte ingrediente înainte de a adăuga dressing-ul. Adăugați un număr mic de boabe fierte de fasole, boabe de porumb, nuci de pin, semințe de rodie sau alt ingredient interesant la amestec.
d) Nu vă place cactusul? Faceți aceeași rețetă cu fasole verde fiartă, tocată; nu va fi la fel cu felul de mâncare original, dar vei obține un tip similar de salată.

Suport clienti 12:00 - 20:00

0772008226 shop@produsemexicane.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!