Fasolea roșie este folosită în mod obișnuit în Chili con Carne și este folosită în bucătăria Indiei, unde fasolea este cunoscută sub numele de rajma. Fasolea roșie este folosită în sudul Louisianei pentru felul de mâncare clasic de luni creolă de fasole roșie și orez. Fasolea roșie mai mică și mai închisă este, de asemenea, folosită, în special în familiile din Louisiana cu o moștenire recentă din Caraibe. În Jamaica, ele sunt denumite mazăre roșie. Fasolea mică folosită în La Rioja, Spania, se numește caparrones. În Țările de Jos și Indonezia, fasolea este de obicei servită ca o supă numită brenebon. În Levant, un fel de mâncare obișnuit constând din tocană de fasole servită de obicei cu orez este cunoscut sub numele de fasoulia. Pentru a face pasta de fasole, boabele de fasole sunt în general preparate din fasole uscată și fierte până când sunt moi, moment în care fasolea roșie închisă este pulverizată într-o pastă uscată.