Încercați un sos mexican clasic!
De origine prehispanică, principala caracteristică a pipiánului sau pepiánului este utilizarea semințelor de dovleac pentru a-i îngroșa consistența. Culoarea și prepararea acestuia se schimbă în funcție de statul Mexic în care este preparat și poate varia între alb, verde și roșu. Folosit în principal cu fructe de mare și carne de vită, acest sos clasic poate fi folosit și ca o mare marinadă.
Sosul de alunițe Doña María oferă toată aroma bogată, gătită lent, pe care o oferă cea mai bună aluniță, dar este minunat de ușor de utilizat.
Cum se prepară: turnați întregul conținut într-o oală și gătiți timp de 5 minute la foc mic spre mediu, amestecând constant până arată ca o pastă curgătoare. Adăugați încet 4,5 căni de apă și continuați să amestecați până se integrează. Se lasa sa fiarba pana se ajunge la consistenta dorita. Pentru un sos runner, adăugați doar mai multă apă.
*Sfat: pentru o aromă mai bogată, puteți folosi supa de pui în loc de apă